2021. június 7-én az "Együtt-működik" Gyógypedagógia és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába állásig című EFOP-3.1.6-16-2017-00015 azonosító számú projekt keretében tartottunk szakmai napot az Óvodába lépés, óvodás kori szocializáció – Mese hatása a gyermekekre címmel az érdeklődő szülők számára. A program online formában, a Microsoft Teams felületén valósult meg, ahová 21-en csatlakoztak sikeresen. Tartalmukat tekintve az előadások foglalkoztak a szocializáció színtereivel, feltárták az óvodai befogadás nehézségeit, és az óvodás kori szocializáció kialakításának lépéseit.

A résztvevők megismerkedhettek a mese gyógyító, fejlesztő, beszédjavító szerepével. A program célja az volt, hogy a szülői aggályokat eloszlassuk, a szülőket és általuk a gyermekeket megsegítésük az óvodába lépés kezdetén. A csoportos konzultáció keretein belül nyílt lehetőség a felmerült kérdések megvitatására, illetve olyan könyveket, meséket ajánlottunk a meghívottaknak, melyek segítik a beszédjavítást, a beszoktatást.

A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Nagyatádi Tagintézménye az EFOP-3.1.6-16-2017-00015 azonosító számú Együtt-működik" Gyógypedagógia és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába állásig című projekt keretében. Beszédértés, beszédészlelés és artikuláció fejlesztésének segítése óvodapedagógusok részéről – műhelymunka óvodapedagógusoknak a logopédiai munkába kapcsolódás szakmai lehetőségéről - került második alkalommal megszervezésre.

A műhelymunka 2021. május 20-án került megrendezésre Buda Bernadett vezetésével, melyen 15 fő óvodapedagógus és 2 érdeklődő vett részt.

A programon szó volt a felismerés jelentőségéről, a fejlesztés fontosságáról és az egyéni személyre szabott terápia eredményességéről.

A műhelymunka jó hangulatban, érdeklődő résztvevőkkel, tapasztalatcserével telt.

Beszámoló 2021.05.03.-án tartott Tiszta beszéd – műhelymunka szülőknek a tiszta beszéd fontosságáról az iskola kezdés kapcsán című programról.

SMPSZ Nagyatádi tagintézményében „Együtt Működik” Gyógypedagógiai és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába állásig című és EFOP-3.1.6.-2017-00015 azonosító számú projekt keretében 2021.05.03.-án az érdeklődő szülők számára szervezett Tiszta beszéd – műhelymunka szülőknek a tiszta beszéd fontosságáról az iskola kezdés kapcsán című program megtartásra került sor. Rendezvényünk a pandémia miatt online térben valósult meg, melyen mintegy tizenhét érdeklődő vett részt.
Célunk az volt, hogy megismertessük a logopédiát, illetve a tiszta beszéd fontosságát a szülőkkel, illetve hogy szorosabb kapcsolatot alakíthassanak ki a logopédussal.
A program fő témája a tiszta beszéd fontossága volt az iskolaérettség szempontjából. Különböző, otthon is végezhető gyakorlatok ismertetésével, bemutatásával szerettük volna ösztönözni a szülőket az otthoni gyakorlásra, hiszen ezek segítségével ők is nagy szerepet játszhatnak a gyermekek fejlesztésében.
Jó hangulatú délutánt zártunk, ahol hasznos ismeretekkel, jó ötletekkel, szép élményekkel gazdagodtak a programunkon részt vevők.
Krápecz Gréta

SOMOGY MEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT NAGYATÁDI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 7500 Nagyatád, Baross G. u. 4.
Telefon: 82/351-256 | Email: epsz.nagyatad@gmail.com
© 2020 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.